Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φυσικό Αέριο και Ζενίθ πρωταγωνιστούν στην λιανική φυσικού αερίου -Δυναμική είσοδος της Protergia

Φυσικό Αέριο και Ζενίθ πρωταγωνιστούν στην λιανική φυσικού αερίου -Δυναμική είσοδος της Protergia

 Πως διαμορφώνονται τα μερίδια των προμηθευτών

Οι εταιρίες Φυσικό Αέριο και Ζενίθ δεσπόζουν στη λιανική αγορά φυσικού αερίου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Μάλιστα οι δυο εταιρίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την πρωτιά, κυριαρχώντας η μεν Φυσικό Αέριο στην Αττική, η δε Ζενίθ στη Θεσσαλονίκη- Θεσσαλία με μερίδια άνω του 70% η κάθε μία στην περιοχή της.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο η Protergia εισήλθε για πρώτη φορά στο δίκτυο της Hengas (Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Πολύγυρος, Πολύκαστρο, Δεσκάτη) και τον Μάρτιο απέσπασε την τρίτη θέση στη συγκεκριμένη λιανική αγορά από πλευράς όγκου κατανάλωσης.
Συνολικά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023, στη λιανική αγορά φυσικού αερίου δραστηριοποιήθηκαν συνολικά 24 προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένου του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου.

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ τον Μάρτιο στο σύνολο της αγοράς βάσει κατανάλωσης η Ζενίθ κατείχε μερίδιο 29,61% ακολουθούμενη από τη Φυσικό Αέριο με μερίδιο 27,41%, την Protergia με 11,91%, την ‘Ηρων με 8,18%, την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με 5,65%, τη ΔΕΠΑ με 4,46%, την Elpedison με 2,49%, τη ΔΕΗ με 1,85% και την NRG με 1,78%. Οι υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου εμφανίζουν μερίδια κάτω του 1,5% η κάθε μία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης