Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βουτιά» άνω του 4% στο πετρέλαιο με φόντο τη διαμάχη Σαουδικής Αραβίας – Ρωσίας

«Βουτιά» άνω του 4% στο πετρέλαιο με φόντο τη διαμάχη Σαουδικής Αραβίας – Ρωσίας
Σημαντική πτώση στον «μαύρο χρυσό»
Σχετικά Άρθρα
Με όχι και τους καλύτερους οιωνούς, ξεκίνησε η εβδομάδα (σσ: χθες 29/5 οι αγορές ήταν κλειστές λόγω του Memorial Day) για το πετρέλαιο, καθώς οι τιμές κατέρρευσαν εν μέσω διαμάχης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.
Ειδικότερα, όπως μετέδιδε νωρίτερα σήμερα 30/5 η Wall Street Journal, η Σαουδική Αραβία εξέφρασε την οργή της επειδή η Μόσχα δεν τήρησε την υπόσχεσή της να μειώσει την παραγωγή ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις. Ως αποτέλεσμα, εντείνεται η αβεβαιότητα για τις επικείμενες αποφάσεις των μελών του ΟΠΕΚ+ στη σύνοδο της 4ης Ιουνίου.
Στα παραπάνω προστίθενται και η αβεβαιότητα για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy, ανακοίνωσαν συμφωνία το Σαββατοκύριακο μετά από εβδομάδες δύσκολων διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους ύψους 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Επιπλέον, οι traders ανησυχούν επίσης για την ισχύ της κινεζικής ανάκαμψης, του μεγαλύτερου εισαγωγέα αργού στον κόσμο, εν όψει της δημοσίευσης των βασικών στοιχείων του τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών για τον Μάιο, που αναμένεται την Τετάρτη 31/5.
Στον απόηχο των παραπάνω, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε 4,4%, χάνοντας εκ νέου τα 70 δολάρια -στα 69,46 δολάρια το βαρέλι. Το Brent παραδόσεως Ιουλίου κατέγραψε πτώση 4,6% κλείνοντας στα 73,54 δολάρια το βαρέλι.
Υπενθυμίζεται πως WTI και Brent, σημείωσαν κέρδη 1,4% και 1,8% αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης