Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά συνεχίζει την εβδομάδα το πετρέλαιο, κέρδη άνω του 1%

Ανοδικά συνεχίζει την εβδομάδα το πετρέλαιο, κέρδη άνω του 1%
Νέα κέρδη στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά έκλεισαν και τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, στον απόηχο της προειδοποίησης από πλευράς Σαουδικής Αραβίας σε όσους «σορτάρουν».
Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, μία εβδομάδα πριν τη σύνοδο των χωρών του ΟΠΕΚ+, «συμβούλεψε» τους επενδυτές που ελπίζουν σε πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου: «Συνεχίζω να τους συμβουλεύω ότι θα πονέσουν, όπως τον Απρίλιο. Θα τους έλεγα μόνο: Προσέξτε!».
Θετικά για τις τιμές «μαύρου χρυσού» λειτουργούν και οι προσδοκίες για μειωμένη προσφορά (απόρροια της απόφασης των κρατών του ΟΠΕΚ+) το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, που αντισταθμίζουν την αβεβαιότητα που προκαλείται στην παγκόσμια ζήτηση τόσο από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ, όσο και από τα μη ικανοποιητικά στοιχεία της κινεζικής οικονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο «μαύρος χρυσός» έσπασε το καθοδικό σερί τεσσάρων εβδομάδων, ολοκληρώνοντας με συνολικά κέρδη περίπου 2%.
Σήμερα 23/5, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,2% και έκλεισε στα 72,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent κατέγραψε κέρδη 1,1%, κλείνοντας στα 76,84 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης