Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κάτω από τα 30 ευρώ/MWh έπεσε η τιμή στο συμβόλαιο TTF - ΑΠΕ και εισαγωγές κυρίαρχες στο μείγμα

tags :
Κάτω από τα 30 ευρώ/MWh έπεσε η τιμή στο συμβόλαιο TTF - ΑΠΕ και εισαγωγές κυρίαρχες στο μείγμα
Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διατηρήσει το μέτρο της μείωσης της κατανάλωσης κατά 15% και μετά τον Μάρτιο του 2024 σε σχέση με την πενταετία 2017 – 2021, τότε το αποθηκευμένο φυσικό αέριο μπορεί να υποχωρήσει αισθητά
Έσπασε το φράγμα των 30 ευρώ/MWh η τιμή του φυσικού αερίου στο Ολλανδικό hub TTF και διαμορφώθηκε χθες στα 28,79 ευρώ/MWh με πτώση 4,5% σε σχέση με την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων αναλυτών στο εξής η πτώση θα είναι ταχύτερη.

Ταυτόχρονα πάντως επίσημοι φορείς όπως η ΙΕΑ αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζονται συγκρατημένοι ως προς τις προβλέψεις τους καθώς εκτιμούν ότι η πτώση της τιμής του αερίου είναι επισφαλής και εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων όπως η ενδεχόμενη αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, οι καιρικές συνθήκες αλλά και η πλήρης διακοπή των εισαγωγών από τη Ρωσία για πολιτικούς λόγους.
Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα το βέβαιο είναι ότι οι τιμές TTF έχουν επανέλθει στο επίπεδο του Νοεμβρίου του 2021, όχι όμως και στα προ κρίσης επίπεδα όταν κινούνταν γύρω στα 16 ευρώ/MWh, συμπαρασύροντας και τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης