Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Και μηδενικές τιμές στις ΑΠΕ δίνουν οι μεγάλες εγχύσεις - Στα μεγαλύτερα έργα οι επιπτώσεις

tags :
Και μηδενικές τιμές στις ΑΠΕ δίνουν οι μεγάλες εγχύσεις - Στα μεγαλύτερα έργα οι επιπτώσεις
Το πρόβλημα δεν είναι προσωρινό και εκτιμάται ότι η Άνοιξη και το Φθινόπωρο όταν η ζήτηση είναι περιορισμένη θα είναι μεγαλύτερο
Εικόνες από το μέλλον αποτυπώνονται τους τελευταίους μήνες στο ενεργειακό σύστημα της χώρας. Η ραγδαία αύξηση της συμμετοχής των στοχαστικών ΑΠΕ, σε συνδυασμό με την περιορισμένη ζήτηση λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και πρωτοβουλιών εξοικονόμησης από τους καταναλωτές εξαιτίας των υψηλών τιμών, οδηγούν σε συνθήκες αστάθειας το σύστημα, αυξάνουν τους κινδύνους black out και καταλήγουν σε υποχρεωτικές περικοπές έγχυσης ενέργειας από τις μονάδες ΑΠΕ.


Την προηγούμενη Κυριακή ο ΑΔΜΗΕ λόγω της χαμηλής ζήτησης αναγκάστηκε να «κόψει» μονάδες ΑΠΕ. Το ίδιο συνέβη και την περίοδο των αργιών του Πάσχα. Μάλιστα ο Διαχειριστής προειδοποιεί ότι πρόκειται για μια κατάσταση που ήρθε για να μείνει, έως ότου δημιουργηθούν νέες ισορροπίες με την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης, την ενίσχυση των δικτύων μεταφοράς και διανομής, αλλά και τις διασυνδέσεις.

Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή τουλάχιστον για την τρέχουσα δεκαετία, οι υποχρεωτικές περικοπές έγχυσης ενέργειας στο σύστημα από τις μονάδες ΑΠΕ θα είναι η λύση και παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί διαμαρτυρίες από τους εμπλεκόμενους αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης