Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Medvedev: Η Γερμανία διαπράττει «ενεργειακή» αυτοκτονία – Δεν υποκατέστησε τα ρωσικά καύσιμα, θα ξεμείνει σύντομα από αέριο

Medvedev: Η Γερμανία διαπράττει «ενεργειακή» αυτοκτονία – Δεν υποκατέστησε τα ρωσικά καύσιμα, θα ξεμείνει σύντομα από αέριο
«Έχοντας βάλει τέλος στην ενεργειακή συνεργασία της με τη Ρωσία, η γερμανική κυβέρνηση δεν κατάφερε να βρει έναν μοχλό για την αποτελεσματική ανάπτυξη της χώρας της», επισήμανε ο Dmitry Medvedev
O αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitry Medvedev δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 ότι η Γερμανία, έχοντας βάλει τέλος στην ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, δεν μπορούσε να βρει μια νέα κινητήρια δύναμη για αποτελεσματική ανάπτυξη, και κινδυνεύει άμεσα η βιομηχανισκή της παραγωγή.
«Έχοντας βάλει τέλος στην ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, η γερμανική κυβέρνηση δεν κατάφερε να βρει έναν μοχλό για την αποτελεσματική ανάπτυξη της χώρας της», έγραψε ο Medvedev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από το 50% των πολιτών της χώρας τάσσεται υπέρ της παραίτησης του υπουργικού συμβουλίου του νυν καγκελαρίου της Γερμανίας Olaf Scholz.
Επιπλέον, όπως αναμένει ο Medvedev, τα γερμανικά συνδικάτα θα αρχίσουν σύντομα με ενεργητικό τρόπο να διεκδικούν υψηλότερους μισθούς και οι επιχειρήσεις, με τη σειρά τους, θα «ικετεύουν» επιδοτήσεις από το κράτος για χάρη της δικής τους επιβίωσης.
«Οι ενεργειακοί πόροι από τη ρωσική ομοσπονδία ακόμη να αντικατασταθούν.
Τώρα δεν μπορείτε να ζητήσετε απο τη Σιβηρία για πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άνθρακα και καυσόξυλα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νορβηγία, η Ολλανδία, οι χώρες της Μέσης Ανατολής δεν είναι ιδιαίτερα έτοιμες να προμηθεύσουν τους αερομεταφορείς με οποιουσδήποτε ευνοϊκούς όρους για τους Γερμανούς», επισήμανε ο Medvedev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία αρνήθηκε «αλαζονικά» τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, χάρη στους οποίους η οικονομία της μπορούσε να αναπτυχθεί με επιτυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης