Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τι έδειξαν οι έρευνες για κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιωάννινα - Έντονη κινητικότητα από EXXON Mobile, HelleniQ Energy

Τι έδειξαν οι έρευνες για κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιωάννινα - Έντονη κινητικότητα από  EXXON Mobile, HelleniQ Energy
Πως διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα
Έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από την EXXON Mobile και την HelleniQ Energy η ερμηνεία των δεδομένων που συλλέχθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Κρήτης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πραγματοποίηση ή όχι ερευνητικής γεώτρησης.

Την ίδια ώρα για την περιοχή των Ιωαννίνων, τη διαχείριση της οποία έχει κατά 100% η Energean, αναμένεται η ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης προκειμένου να προχωρήσει η ερευνητική γεώτρηση η οποία είναι προγραμματισμένο να γίνει έως το τέλος του έτους.

Πάντως όλα δείχνουν ότι θα ζητηθεί και επισήμως από την ΕΔΕΥΕΠ παράταση του χρόνου της παραχώρησης, καθώς εκκρεμούν μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών που είναι πολύ πιθανόν να καθυστερήσουν λόγω των εθνικών και στη συνέχεια των αυτοδιοίκητων εκλογών. Παράλληλα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Energean αναζητεί partner για το συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα εκτιμάται ότι σε περίπτωση που η Energean εξασφαλίσει συνεργασία με άλλη εταιρία για την περιοχή είναι μάλλον λογικό να δοθεί παράταση ώστε να μην είναι ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για τον νέο επενδυτή.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης