Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak: Σε εθνικά νομίσματα οι εξαγωγές ρωσικών ενεργειακών πόρων, εκτός δολάριο και ευρώ

Novak: Σε εθνικά νομίσματα οι εξαγωγές ρωσικών ενεργειακών πόρων, εκτός δολάριο και ευρώ
Το μερίδιο των συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα θα διευρυνθεί στο μέλλον, οι συναλλαγές σε γιουάν, ινδικές ρουπίες, τουρκικές λίρες και ρωσικά ρούβλια αυξάνονται
Η Ρωσία θα κάνει χρήση των εθνικών νομισμάτων σε διακανονισμούς για ενεργειακούς πόρους.
Το γιουάν και το ρούβλι προηγούνται όσον αφορά το νόμισμα στο οποίο θα διεξάγονται οι συναλλαγές, στο μέλλον η χώρα μας σκοπεύει να εγκαταλείψει το ευρώ και το δολάριο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Novak, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS το Σάββατο 22 Απριλίου 2023.
«Η τάση έχει αλλάξει πολύ, με λιγότερη χρήση δολαρίων ή ευρώ στις σναλλαγές.
Δεδομένων των σημερινών προβλημάτων, με αυτά τα νομίσματα, στους διακανονισμούς μας κινούμαστε μόνο σε εθνικά νομίσματα, το γιουάν είναι σε ζήτηση εδώ, το ρούβλι είναι σε ζήτηση» είπε δήλωσε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του δημοσιογράφου Pavel Zarubin.
Russian Oil Exports Rebound to Reignite Doubts Over Output Cut - Bloomberg
Η τάση θα καταστεί κυρίαρχη

«Αυτή η τάση θα συνεχιστεί, οι συνάδελφοί μας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ήδη πληρώνουν για φυσικό αέριο σε γιουάν, εν μέρει για το πετρέλαιο.
Πληρώνουν επίσης σε ρούβλια.
Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε αυτούς τους αμοιβαίους διακανονισμούς των συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα», πρόσθεσε ο Νόβακ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά ρωσικών ενεργειακών πόρων, γι' αυτό είναι σημαντικό να δημιουργηθούν μηχανισμοί για διακανονισμούς, οι οποίοι μπορούν να είναι μόνο σε εθνικά νομίσματα.
Νωρίτερα σε συνέντευξή του στο TASS, ο Novak επισήμανε ότι το μερίδιο των συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα θα διευρυνθεί στο μέλλον, οι συναλλαγές σε γιουάν, ινδικές ρουπίες, τουρκικές λίρες και ρωσικά ρούβλια αυξάνονται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιου είδους συναλλαγές έχουν γίνει ήδη σύνηθες φαινόμενο για την αγορά.
Weekly snapshot ‑ Russian fossil fuels 10 to 16 April 2023 – Centre for  Research on Energy and Clean Air
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης