Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 700.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο 2023

Ρωσία: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 700.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο 2023
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 700.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας γνωστοποίησε σήμερα 7/4 ότι η χώρα μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 700.000 βαρέλια ημερησίως τον Μάρτιο 2023, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.
Βέβαια, υπογραμμίζεται, τα παραπάνω νούμερα δεν είναι σύμφωνα με τις θαλάσσιες εξαγωγές του Μαρτίου και τις προμήθειες στα εγχώρια διυλιστήρια της χώρας, ενισχύοντας την αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο πετρέλαιο παράγει στην πραγματικότητα η Ρωσία.
Το Κρεμλίνο δεσμεύτηκε να περιορίσει την παραγωγή αργού κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου σε αντίποινα για τους εμπορικούς περιορισμούς της Δύσης και το ανώτατο όριο τιμών που επέβαλε η G7. Η μείωση της παραγωγής ήταν κατά 40% υψηλότερη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας.
Στις αρχές της εβδομάδας, ο ΟΠΕΚ+ με επικεφαλής Σαουδική Αραβία και Ρωσία, ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά συνολικά 1,15 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση μέχρι και το τέλος του έτους, πυροδοτώντας εικασίες για το ενδεχόμενο οι τιμές να αυξηθούν και πάλι στα 100 δολάρια ανά βαρέλι.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε στρεβλώσεις στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, καθώς οι τιμές για WTI και Brent αυξήθηκαν ενώ το ρωσικό πετρέλαιο Urals παραμένει κάτω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι, λόγω του ανώτατου ορίου που επέβαλε η G7. Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι «η τραπεζική κρίση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ επηρεάζει έντονα την αγορά πετρελαίου», για να δικαιολογήσει την απόφαση για μείωση της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης