Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κλείνει η πώληση του 50% της Enel Hellas στην Macquarie - Στα 500- 600 εκατ η αποτίμηση

Κλείνει η πώληση του 50% της Enel Hellas στην Macquarie - Στα 500- 600 εκατ η αποτίμηση
Οι σχετικές ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα, δίχως να αποκλείεται μια μικρή καθυστέρηση, οπότε το κλείσιμο της συμφωνίας θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη συμφωνία πώλησης μέρος του χαρτοφυλακίου της Enel Green Power Hellas σε ξένο επενδυτικό fund. Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί - απομένουν μόνο ορισμένες μικρές λεπτομέρειες - και με βάση τον προγραμματισμό της μητρικής εταιρείας οι σχετικές ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα, δίχως να αποκλείεται μια μικρή καθυστέρηση, οπότε το κλείσιμο της συμφωνίας θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα.

Τι διαθέτει το χαρτοφυλάκιο

Ουσιαστικά πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο deal στον χώρο τον ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) στην Ελλάδα έπειτα από εκείνο των Ελλάκτωρ και Motor Oil. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι υποψήφιοι αποσύρθηκαν πριν την τελική κούρσα στην οποία φαίνεται ότι προκρίθηκε το αυστραλιανό fund Macquarie. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πράσινος βραχίονας της Macquarie στην Ελλάδα, η Cero Generation σχεδιάζει να αναπτύξει χαρτοφυλάκιο 3 GW στην Ελλάδα, ενώ από το 2021 η Macquarie κατέχει και το 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης