Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σανίδα σωτηρίας από τους υδροηλεκτρικούς Θησαυρό και Σφηκιά για το ηλεκτρικό σύστημα - Λειτουργία και των 6 αντλιών

Σανίδα σωτηρίας από τους υδροηλεκτρικούς Θησαυρό και Σφηκιά για το ηλεκτρικό σύστημα - Λειτουργία και των 6 αντλιών
Τις ημέρες που καταγράφηκε μεγάλη παραγωγή ΑΠΕ και χαμηλή ζήτηση, οι αντλησιοταμιευτικές μονάδες της ΔΕΗ χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να απορροφήσουν την περίσσια ποσότητα ενέργειας
Οι προειδοποιήσεις του ΑΔΜΗΕ για κίνδυνο μπλακ άουτ στο ηλεκτρικό σύστημα οι οποίες κινητοποίησαν τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ΡΑΕ που συγκάλεσε την περασμένη Παρασκευή την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ανέδειξαν, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη και επείγουσα ανάγκη για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας. Δεν ήταν τυχαίο ότι τις ημέρες που το σύστημα βρισκόταν στο «κόκκινο» οι μοναδικές μονάδες άντλησης που διαθέτει η χώρα βοήθησαν στην αποφυγή του «εμφράγματος».
Ειδικότερα, οι Αντλητικοί Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί της ΔΕΗ, ο ΥΗΣ Σφηκιάς στον Αλιάκμονα και ο ΥΗΣ Θησαυρού στον Νέστο, βοήθησαν όταν η κατάσταση του ηλεκτρικού συστήματος έφτασε στο …παρά πέντε. Άλλωστε και στα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκε να ληφθούν στην σύσκεψη της Παρασκευής περιλαμβάνεται , σύμφωνα με πληροφορίες, και η λειτουργία των έξι αντλιών που διαθέτουν οι δύο ΑΥΣ, ώστε να απορροφούν όταν απαιτείται την αυξημένη παραγωγή των ΑΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης