Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έκτακτα μέτρα για το Πάσχα με περικοπές παραγωγής ΑΠΕ μέχρι 50% - Τι εξετάζεται για την αποφυγή του Black Out

tags :
Έκτακτα μέτρα για το Πάσχα με περικοπές παραγωγής ΑΠΕ μέχρι 50% - Τι εξετάζεται για την αποφυγή του Black Out
ΑΔΜΗΕ και ΡΑΕ περιγράφουν ένα πρόβλημα «που ήρθε για να μείνει» και η διαχείρισή του δεν θα είναι εύκολη εάν δεν μπουν μαζικά στο δίκτυο συστήματα αποθήκευσης

Την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων συγκαλεί την Παρασκευή 31/3 η ΡΑΕ μετά από την ενημέρωση που είχε από τον ΑΔΜΗΕ για τον κίνδυνο ακόμη και ενός μπλακ άουτ τις ημέρες του Πάσχα. Δεν πρόκειται για κατάσταση συναγερμού του συστήματος, διευκρινίζουν κύκλοι της ΡΑΕ, αλλά για μια καλύτερη προετοιμασία και συνεργασία των Διαχειριστών, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Να προσδιοριστούν οι κρίσιμες ώρες και να δούμε τι παραγωγή μπορεί να κόψει ο καθένας και τι άλλα μέτρα μπορούν να ληφθούν, ώστε να μην διαταραχθεί η ευστάθεια του συστήματος.

Το πρόβλημα, όπως έχει μεταφερθεί με επιστολή του ΑΔΜΗΕ προς τη ΡΑΕ, συνδέεται με τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ζήτησης λόγω καιρικών συνθηκών και την παράλληλη αυξημένη παραγωγή των ΑΠΕ. Ο συνδυασμός αυτός, που χαρακτηρίζει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας την Ανοιξη και το Φθινόπωρο, έγινε πιο έντονος φέτος λόγω της σύνδεσης και νέων έργων ΑΠΕ και μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει μπλακ άουτ, ιδίως σε μέρες που τα φορτία είναι πολύ χαμηλά. Μπροστά σε ένα τέτοιο κίνδυνο, σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ βρέθηκε το σύστημα την 25η Μαρτίου, ημέρα αργίας με υψηλή ηλιοφάνεια και ο Διαχειριστής υποχρεώθηκε να περικόψει για κάποιες ώρες παραγωγή ΑΠΕ αλλά και εισαγωγές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης