Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,1% για το brent, στα 73,79 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,1% για το brent, στα 73,79 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 90 cents ή 1,4% και έκλεισε στα 67,64 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, επιστρέφοντας από το «βαθύ κόκκινο» στο οποίο είχε κατρακυλήσει την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των ανησυχιών για ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο τραπεζικών καταρρεύσεων που έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη.
Οι επενδυτές είδαν σοκαρισμένοι τέσσερις τράπεζες να καταρρέουν μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, (Silvergate Capital, Silicon Valley Bank και Signature Bank στις ΗΠΑ και Credit Suisse Group στην Ελβετία) σε ένα από τα χειρότερα τραπεζικά ντόμινο από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.
Οι καταρρεύσεις των τεσσάρων τραπεζών σημεiώθηκαν ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης πιέζονται από την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τροφοδοτώντας ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης που θα περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου.
Οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις των ρυθμιστικών αρχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ βοήθησαν κάπως να αμβλυνθούν αυτές οι ανησυχίες, με αποτέλεσμα να βγει αντίδραση για τα συμβόλαια του πετρελαίου, αν και η νευρικότητα στις αγορές αναμένεται να παραμείνει ψηλά καi τις επόμενες εβδομάδες.
Στο πλαίσιο αυτό το Brent Μαΐου έκλεισε με άνοδο 1,1% ή 82 cents στα 73,79 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 90 cents ή 1,4% και έκλεισε στα 67,64 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης