Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Kομισιόν: Αμοιβή ευελιξίας για απόκριση ζήτησης και μη ορυκτά καύσιμα - Βάρος στην αποθήκευση

Kομισιόν: Αμοιβή ευελιξίας για απόκριση ζήτησης και μη ορυκτά καύσιμα - Βάρος στην αποθήκευση
Η ευελιξία θεωρείται κρίσιμη για το σύστημα ηλεκτρισμού, προκειμένου να μπορεί να διασφαλιστεί η παροχή ενέργειας, όταν η παραγωγή των ΑΠΕ δεν επαρκεί
Τους μηχανισμούς ευελιξίας από μη ορυκτά καύσιμα προκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Δέχεται την αναγκαιότητα της ευελιξίας προκειμένου να καλυφθεί η στοχαστικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη στήριξη όχι των ευέλικτων θερμικών μονάδων αλλά της αποθήκευσης ενέργειας και της ανταπόκρισης στη ζήτηση.
Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι οι μονάδες φυσικού αερίου διεκδικούν μηχανισμούς ευελιξίας, δεδομένου ότι στην τρέχουσα φάση είναι αυτές που μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, όταν «σβήνουν» τα φωτοβολταϊκά τη νύκτα, ή όταν δεν φυσά και δεν λειτουργούν τα αιολικά. Μάλιστα στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης οι Έλληνες ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγή υποστήριξαν την ανάγκη υιοθέτησης μηχανισμών ευελιξίας για τις μονάδες φυσικού αερίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης