Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΣΑΗ: Mόνιμο χαρακτήρα στο capacity mechanism - Ενίσχυση ρευστότητας στις προθεσμιακές

tags :
ΕΣΑΗ: Mόνιμο χαρακτήρα στο capacity mechanism - Ενίσχυση ρευστότητας στις προθεσμιακές
Οι προτάσεις του Συνδέσμου για την μεταρρύθμιση της αγοράς
Τη διατήρηση του υφιστάμενου μοντέλου τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το κόστος των οριακών μονάδων υποστηρίζει ο Σύνδεσμος των Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών (ΕΣΑΗ) θεωρώντας παράλληλα ότι πρέπει να λάβουν μόνιμο χαρακτήρα οι μηχανισμοί δυναμικότητας (capacity mechanism).

Οι θέσεις αυτές του Συνδέσμου διατυπώνονται στο πλαίσιο της διαβούλευσης που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ότι αφορά την αναθεώρηση της λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού.

Ο ΕΣΑΗ θεωρεί ότι πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί των εσόδων στους παραγωγούς με υποοριακές τεχνολογίες, χαρακτηρίζοντας ως «εξαιρετικά στρεβλωτική» την επίδραση του πλαφόν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς μάλιστα να εξασφαλίζει χαμηλότερη τιμή για τον καταναλωτή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η εισαγωγή του ανώτατου ορίου στην Ελλάδα, ενώ εφαρμόζεται ακόμη και στις οριακές τεχνολογίες, οδηγεί ουσιαστικά σε μια 100% ρυθμιζόμενη αγορά» και έχει επιζήμιες συνέπειες για τους παραγωγούς, αλλάζοντας αναδρομικά τις συνθήκες λειτουργίας για την παραγωγική ικανότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης