Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Καθυστερήσεις και πάλι στον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές - Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων προσφυγών

tags :
Καθυστερήσεις και πάλι στον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές - Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων προσφυγών
Η Landis+Gyr έχει προσφύγει ήδη στο ΣτΕ και στην περίπτωση που δεν δικαιωθεί θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια
“Από τη στιγμή που η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη”. Αυτό είναι το σχόλιο κύκλων του ΔΕΔΔΗΕ ως προς τις αιχμές που άφησε εναντίον του η διοίκηση της ελβετικής Landis+Gyr χθες διά στόματος του CEO της εταιρείας, Werner Lieberherr και του επικεφαλής της θυγατρικής στην Ελλάδα κ. Αριστείδη Παπά.

Η Landis+Gyr, όπως ανακοίνωσαν στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της εταιρίας, έχει προσφύγει ήδη στο ΣτΕ κατά της απόφασης αποκλεισμού από τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών και στην περίπτωση που δεν δικαιωθεί θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Αφησαν δε σοβαρές αιχμές κατά του ΔΕΔΔΗΕ περί αδιαφάνειας και καταστρατήγησης των ευρωπαϊκών κανόνων που διέπει αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Σε κάθε περίπτωση η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα προεξοφλεί καθυστερήσεις που παραπέμπουν στο κακό προηγούμενο του πιλοτικού διαγωνισμού που ξεκίνησε το 2014 και ναυάγησε οριστικά το 2021. Για την απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή της Landis+Gyr απαιτείται - βάσει των ενδεικτικών προθεσμιών- διάστημα 2,5 μηνών από τη στιγμή που υποβλήθηκε η αίτηση (9/3).

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης