Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Μεγάλη «βουτιά» - 4,1% για το brent, στα 77,45 δολάρια το βαρέλι - Σε χαμηλό για το 2023

Πετρέλαιο: Μεγάλη «βουτιά» - 4,1% για το brent, στα 77,45 δολάρια το βαρέλι - Σε χαμηλό για το 2023
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Απριλίου κατρακύλησε 3,47 δολ. ή 4,6% και έκλεισε στα 71,33 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου κλείνοντας σε χαμηλό για το 2023 καθώς παρέμειναν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας ύφεσης στις ΗΠΑ, λόγω της επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.
Οι ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας επιμένουν, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι σε δομικό επίπεδο, οι ανοδικές πιέσεις επιμένουν, κάτι που αναμένεται να υποχρεώσει την Fed να συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση το Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σε ετήσια βάση, επιβράδυνε οριακά στο 5,5% από 5,6% τον Ιανουάριο.
Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να οδηγήσουν την Fed σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων, αν και με ηπιότερο ρυθμό εκτιμούν οι αναλυτές, λόγω των κλυδωνισμών που προκάλεσε στον τραπεζικό τομέα η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.
Στο πλαίσιο αυτό, το brent Μαΐου έχασε 3,32 δολ. ή - 4,1% κι έκλεισε στα 77,45 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Απριλίου κατρακύλησε 3,47 δολ. ή 4,6% και έκλεισε στα 71,33 δολ. το βαρέλι.
Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης