Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η κρίση στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ ισοπεδώνει και την παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Η κρίση στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ ισοπεδώνει και την παγκόσμια αγορά πετρελαίου
Σήμερα, ο ενεργειακός πόρος συνεχίζει να αποδυναμώνεται κατά 2,5% - 78,70 δολάρια
Το πετρέλαιο χθες 13 Μαρτίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με σημαντική πτώση 2,4% και διαμορφώθηκε στα 80,60 δολάρια το βαρέλι.
Σήμερα, ο ενεργειακός πόρος συνεχίζει να αποδυναμώνεται κατά 2,5% - 78,70 δολάρια.
Ο λόγος για την κατάρρευση της αγοράς πετρελαίου ήταν η χρεοκοπία των κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ.
Η Silicon Valley Bank δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πούλησε μέρος των ρευστών περιουσιακών της στοιχείων -ομόλογα- με ζημία, καθώς η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο με πολύ ενεργό ρυθμό τον περασμένο χρόνο. Μετά από προσπάθεια προσέλκυσης χρηματοδότησης από τρίτους ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ήταν ανεπιτυχής, η τράπεζα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση.
Μετά από αυτόν τον οργανισμό, αρκετές άλλες αμερικανικές τράπεζες υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης.
Οι παράγοντες της αγοράς περιμένουν στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.
Περαιτέρω βήματα της Fed παραμένουν σημαντικά: σε περίπτωση νέας αύξησης του βασικού επιτοκίου, ο τραπεζικός τομέας των ΗΠΑ μπορεί απλώς να μην μπορέσει να το αντέξει, κάτι που, πιθανότατα, θα επηρεάσει και πάλι το κόστος του μαύρου χρυσού.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ειδικούς από το τμήμα χρηματοοικονομικών αναλύσεων του FBA Economics Today, το πετρέλαιο παραμένει στο εύρος των 80-90 δολαρίων το βαρέλι.

Ο χρυσός ανεβαίνει...

Ο χρυσός χθες, 13 Μαρτίου, στο τέλος της συνεδρίασης έκλεισε με σταθερή άνοδο 2,5% και διαμορφώθηκε στα 1912 δολάρια ανά ουγγιά.
Σήμερα, το πολύτιμο μέταλλο πέφτει στα 1904 δολάρια.
Η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ οδηγεί σε νέα στροφή στον χρυσό, ο οποίος μετατρέπεται για άλλη μια φορά στο κύριο αμυντικό περιουσιακό στοιχείο.
Την ίδια ώρα, η απόδοση των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε στο 3,43% και ο δείκτης DXY, που δείχνει την αναλογία του δολαρίου προς έξι παγκόσμια νομίσματα, υποχώρησε στις 103 μονάδες.
Οι ειδικοί από το τμήμα χρηματοοικονομικών αναλύσεων του FBA "Economy Today" πιστεύουν ότι ο χρυσός έχει μετακινηθεί σε υψηλότερο εύρος - 1860-1960 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης