Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι Ανεξάρτητες Αρχές ξέμειναν από προσωπικό - Η Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας εκπέμπει SOS

Οι Ανεξάρτητες Αρχές ξέμειναν από προσωπικό - Η Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας εκπέμπει SOS
Σε κίνδυνο η Πράσινη Μετάβαση
Σχετικά Άρθρα
Στο «κόκκινο» οι Ανεξάρτητες Αρχές λόγω έλλειψης προσωπικού με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων κ Διονύση Λιναρδάτο να εκπέμπει S.O.S.
Είπε ως παράδειγμα ότι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων δεν μπορεί να συγκροτήσει πρωτοβάθμιο Σωματείο Εργαζόμενων διότι το μόνιμο προσωπικό είναι κάτω από το όριο των 20 ατόμων που απαιτεί για τη σύστασή του.
Ο κ. Λιναρδάτος έδωσε το παρόν σε συνέντευξη τύπου των εργαζομένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία μετά από 22 χρόνια επέλεξε το δρόμο της δημοσιότητας για την ανάδειξη της υποστελέχωση σε προσωπικό σε βαθμό που τίθεται σε κίνδυνο το Πρόγραμμα της Πράσινης Μετάβασης της χώρας.
Ο κ Λιναρδάτος έθεσε το ζήτημα των αμοιβών που παραμένουν σε επίπεδα που δεν είναι ελκυστικοί για τους νέους που αναζητούν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα ο νεοεισερχόμενος υπάλληλος που διαθέτει Διδακτορικό θα έχει ως αμοιβή το ποσό των 1180 ευρώ διευκρινίζοντας ότι είναι μικτό και αντίστοιχα ο υπάλληλος με μεταπτυχιακό η μικτή αμοιβή του είναι 870 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις Ανεξάρτητες Αρχές είναι ο νέος πυλώνας εξέλιξης του κράτους αφού αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο μετεξέλιξης της Δημόσιας Διοίκησης
Στη Ρ.Α.Ε σήμερα απασχολούνται 46 μόνιμοι υπάλληλοι και 58 υπάλληλοι ως έκτακτο προσωπικό για το οποίο έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται στο τέλος του χρόνου αλλά μπορεί να μην ανανεωθούν με αποτέλεσμα η ΡΑΕ να χάνει έμπειρο προσωπικό.
Η πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ανεμοδουρά, για να σηματοδοτήσει την κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η ΡΑΕ είπε ότι υποχρεωθήκαμε να μιλήσουμε για τα κακώς κείμενα τα οποία δημιουργούν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της Αρχής.
Έδωσε έμφαση στις νέες υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η ΡΑΕ όπως είναι των Υδάτων και των Αποβλήτων χωρίς ο νομοθέτης δηλαδή το ΥΠΕΝ να φροντίζει για την έλευση νέου προσωπικού η να προβλέπει τη μετακίνηση υπαλλήλων από άλλους Φορείς.
Η υποστελέχωση και οι χαμηλές αμοιβές του προσωπικού θα απαξιώσουν την Αρχή Ενέργειας καθώς της δίνουν νέες αρμοδιότητες χωρίς καμία πρόβλεψη για το προσωπικό.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης