Τελευταία Νέα
Ενέργεια

CEO της Snam: Ελλάδα και Ιταλία πύλες εισόδου LNG της Ευρώπης - Τι ειπώθηκε με Μητσοτάκη, Σκρέκα

CEO της Snam: Ελλάδα και Ιταλία πύλες εισόδου LNG της Ευρώπης - Τι ειπώθηκε με Μητσοτάκη, Σκρέκα
«Ελλάδα και Ιταλία πύλες εισόδου LNG της Ευρώπης»
Σχετικά Άρθρα
Την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του ως διευθύνων σύμβουλος της Snam ολοκλήρωσε Stefano Venier, o οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα.
Ο κ. Venier που συνοδευόταν από τον Διευθυντή Διεθνών Επενδύσεων της Snam, Sergio Molisani και την CEO του ΔΕΔΦΑ, Maria Rita Galli συζήτησε με τον πρωθυπουργό την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, τις προοπτικές σε ότι αφορά την συμπεριφορά των αγορών το ερχόμενο διάστημα αλλά και τον κοινό ρόλο της Ελλάδας και της Ιταλίας για την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης, ως πύλες εισόδου LNG για τις γειτονικές χώρες.

«Ισχυρή προτεραιότητα η ενεργειακή μετάβαση»

Υπογράμμισε ότι η ενεργειακή μετάβαση κα η διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας του φυσικού αερίου αποτελούν ισχυρή προτεραιότητα για τη Snam, η οποία έχει έντονο ενδιαφέρον για τον ΔΕΣΦΑ και την αγορά της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο των επενδύσεων αυτών θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τριετία, καθιστώντας την Ελλάδα ηγέτη στις ενεργειακές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Venier επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας και είχε επαφές με στελέχη και εργαζόμενους του ΔΕΣΦΑ, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η μητρική εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στον Έλληνα Διαχειριστή. Υπενθυμίζεται ότι η Snam είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας Senfluga που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών και του management του ΔΕΣΦΑ

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης