Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ΔΕΗ υπογράφει Συμφωνία για την Εξαγορά των Δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία

tags :
Η ΔΕΗ υπογράφει Συμφωνία για την Εξαγορά των Δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία
Η ολοκλήρωση της Εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2023

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοινώνει σήμερα ότι έχει συνάψει δεσμευτική συμφωνία με την Enel S.p.A. (“Enel”) για την εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών που κατέχονται από την Enel και τις θυγατρικές αυτής στη Ρουμανία έναντι συνολικού αντιτίμου ύψους €1.260 εκατομμυρίων περίπου (η «Εξαγορά») (βάσει της συνολικής αξίας της επιχείρησης που ανέρχεται σε €1.900 εκατομμύρια περίπου).
Το συνολικό αντίτιμο υπόκειται σε συνήθεις αναπροσαρμογές και περιλαμβάνει έναν μηχανισμό κερδών στο πλαίσιο μιας πιθανής επιπρόσθετης πληρωμής με βάση μια μελλοντική αύξηση της αξίας των δραστηριοτήτων της εμπορίας.

Η ολοκλήρωση της Εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2023 και θα υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις (conditions precedent) συνήθεις σε τέτοιου είδους συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

Η Εξαγορά αποτελεί ορόσημο για τη στρατηγική ανάπτυξης της Δ.Ε.Η., με την απόκτηση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (τόσο έργων σε λειτουργία όσο και έργων σε διαδικασία ωρίμανσης), και δραστηριοτήτων διανομής και εμπορίας που κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά. Η Εξαγορά αποτελεί επίσης την πρώτη σημαντική επέκταση της Δ.Ε.Η. στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης