Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δημοσίευμα - βόμβα για ΟΠΕΚ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συζητούν την αποχώρησή τους

Δημοσίευμα - βόμβα για ΟΠΕΚ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συζητούν την αποχώρησή τους
Εξετάζουν αποχώρηση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με τη WSJ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζουν την αποχώρησή τους από τον ΟΠΕΚ λόγω αντιπαραθέσεων με τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Ειδικότερα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι τα ΗΑΕ διαφωνούν για τα επίπεδα της παραγωγής, καθώς υπό την τρέχουσα πολιτική αντλούν σημαντικά λιγότερο πετρέλαιο από όσο θα επιθυμούσαν.
Μάλιστα, τα Εμιράτα συγκρούστηκαν με τους Σαουδάραβες τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο ΟΠΕΚ+ (συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων και της Ρωσίας) αποφάσισε δραματική μείωση της παραγωγής πετρελαίου για να στηρίξει τις τιμές.
Τα ΗΑΕ υποστήριξαν δημόσια τη μείωση της παραγωγής, ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα Εμιράτα τους δήλωσαν ιδιωτικά πως ήθελαν να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο - όπως επιθυμούσε και η Ουάσιγκτον - αλλά αντιμετώπισαν την αντίσταση της Σαουδικής Αραβίας.
Μεταξύ άλλων, τα Εμιράτα "ανησυχούν για μία Σαουδική Αραβία που λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντά τους", σύμφωνα με την Dina Esfandiary, ανώτερη σύμβουλο για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης