Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ασφυκτικές οι προθεσμίες για τις άδειες των έργων ΑΠΕ λέει η αγορά - Στόχος η απελευθέρωση ηλεκτρικού χώρου

tags :
Ασφυκτικές οι προθεσμίες για τις άδειες των έργων ΑΠΕ λέει η αγορά - Στόχος η απελευθέρωση ηλεκτρικού χώρου
Οι προθεσμίες δεν μπορεί να είναι ίδιες για όλες τις τεχνολογίες έργων ενώ καθυστερήσεις μπορεί να προέλθουν από πολλούς παράγοντες
Ανάστατη είναι η αγορά των ΑΠΕ από τη ρύθμιση που προωθεί το ΥΠΕΝ προκειμένου να ελευθερωθεί ηλεκτρικός χώρος από επενδυτές που κατέχουν όρους σύνδεσης για έργα ΑΠΕ, αλλά δεν προχωρούν στην υλοποίησή τους. Όπως καταγγέλλουν, οι προθεσμίες είναι πολύ σφιχτές και άδικες, γι΄ αυτό και πολλοί σχεδιάζουν να αποστείλουν επιστολές στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) καθώς η μόλις τετραήμερη διαβούλευση έχει κλείσει.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν τα χρονικά περιθώρια που θέτει η ρύθμιση είναι ουτοπικά καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι μεγάλες καθυστερήσεις των διαφόρων υπηρεσιών κατά την αδειοδοτική διαδικασία. Επίσης, σημειώνουν ότι δεν μπορεί οι προθεσμίες να είναι ίδιες για όλες τις τεχνολογίες έργων. Για παράδειγμα, τα υδροηλεκτρικά έχουν πιο πολύπλοκες διαδικασίες αδειοδότησης, αλλά και ιδιαιτερότητες στην κατασκευή των έργων, όπως και τα αιολικά π.χ. σε σύγκριση με τα φωτοβολταϊκά. Επίσης, μικρό κρίνεται ότι είναι και το διάστημα των 12 μηνών για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης