Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τους υβριδικούς σταθμούς ΑΠΕ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη

tags :
Τι προβλέπει η ρύθμιση για τους υβριδικούς σταθμούς ΑΠΕ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη
Στο νέο σχήμα θα ενταχθούν οι υβριδικοί σταθμοί που κατά την 1η Μαρτίου 2023, δεν θα έχουν συνάψει Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης, ούτε θα έχουν εκκινήσει διαδικασίες κατασκευή

Η ρύθμιση για τη λειτουργική ενίσχυση των υβριδικών σταθμών (ΥΒ.Σ.) ΑΠΕ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη έως και την 31η Δεκεμβρίου 2026 περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος». Ουσιαστικά ενσωματώνεται στο εθνικό νομοθετικό πλαίσιο η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SA.58482 Remuneration scheme of Hybrid Power Stations in NIIs of Greece until 2026).  

Στο νέο σχήμα θα ενταχθούν οι υβριδικοί σταθμοί που κατά την 1η Μαρτίου 2023, δεν θα έχουν συνάψει Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης, ούτε θα έχουν εκκινήσει διαδικασίες κατασκευής, με εξαίρεση τις αναγκαίες μελέτες και ενέργειες για την αδειοδότησή τους και την απόκτηση της νόμιμης κατοχής του χώρου εγκατάστασης. Επίσης, αναλύονται τα μέτρα ενίσχυσης των Υβριδικών Σταθμών και ξεχωριστά για το πιλοτικό  Επιδεικτικό Έργο στον Άγιο Ευστράτιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης