Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα χέρια της ΡΑΕ η απόφαση για το «ξεκλείδωμα» του διαγωνισμού της Αριάδνης Intrerconnection - Τι εξετάζεται

Στα χέρια της ΡΑΕ η απόφαση για το «ξεκλείδωμα» του διαγωνισμού της Αριάδνης Intrerconnection - Τι εξετάζεται
Σε αναμονή οι τέσσερις επενδυτές και ο ΑΔΜΗΕ - Οι Κινέζοι είδαν τον ΥΠΕΝ
Μεγάλες καθυστερήσεις γράφει το «κοντέρ» στον διαγωνισμό που διενεργεί ο ΑΔΜΗΕ για την πώληση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του εταιρείας «Αριάδνη Interconnection» η οποία κατασκευάζει και θα λειτουργήσει την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.
Οι τέσσερις επενδυτές, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού βρίσκονται από τον περασμένο Οκτώβριο σε κατάσταση «stand by». Το ίδιο και ο ΑΔΜΗΕ ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της αξιολόγησης των ενδιαφερομένων. Το «κλειδί» φαίνεται ότι κρατά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία είναι εκείνη που θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» κρίνοντας την καταλληλότητα των υποψηφίων πριν ο Διαχειριστής των δικτύων καθορίσει την ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΕ εξετάζει ενδελεχώς τους φακέλους των τεσσάρων σχημάτων προκειμένου να διερευνήσει εάν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων, ειδικά με ορισμένους από τους επενδυτές οι οποίοι διατηρούν δραστηριότητες και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οπότε, όπως αναφέρουν πηγές κοντά στις διαδικασίες, δεν αναμένεται σύντομα να βγει… λευκός καπνός.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης