Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χάσμα και πάλι μεταξύ ΡΑΕ και ΔΕΣΦΑ - Για προσβολή δικαιωμάτων μιλά ο Διαχειριστής

tags :
Χάσμα και πάλι μεταξύ ΡΑΕ και ΔΕΣΦΑ - Για προσβολή δικαιωμάτων μιλά ο Διαχειριστής
Η επιβολή άμεσων ή έμμεσων περιορισμών στη δραστηριότητα του ΔΕΣΦΑ θα έχει ως αποτέλεσμα, τη μετατροπή του σε εταιρεία ειδικού σκοπού με αποκλειστικό και μόνον αντικείμενο την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία του ΕΣΦΑ
Σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΔΕΣΦΑ και ΡΑΕ εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί η υπόθεση της τροποποίησης της μεθοδολογίας προσδιορισμού των εσόδων του Διαχειριστή που προωθεί η Αρχή.
Αυτό προκύπτει από την εξαιρετικά αιχμηρή νομική γλώσσα της επιστολής του ΔΕΣΦΑ στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης η οποία μιλάει για «παράνομες» και «αντισυνταγματικές» παρεμβάσεις της ΡΑΕ.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο αντιπαράθεσης επί του θέματος, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όταν ο ΔΕΣΦΑ υπέβαλε την αρχική του πρόταση. Ακολούθησε η δημοσιοποίηση της πρότασης της ΡΑΕ με την οποία διαφώνησε ο ΔΕΣΦΑ. Τους επόμενους μήνες πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις αλλά όπως φαίνεται κάθε μια από τις δυο πλευρές παρέμεινε στις θέσεις της. Ακολούθησε τον Δεκέμβριο η δημόσια διαβούλευση επί της τελικής πρότασης της ΡΑΕ και της σχετικής εισήγησης του ΔΕΣΦΑ, για να φθάσουμε σήμερα στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της, από τα οποία προκύπτει το χάσμα και οι διαφωνίες μεταξύ των δυο πλευρών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης