Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Και εγένετο η υπερ - Αρχή ΡAAEY - Ύδατα και Αστικά απόβλητα επιπλέον στην εποπτεία της

tags :
Και εγένετο η υπερ - Αρχή ΡAAEY - Ύδατα και Αστικά απόβλητα επιπλέον στην εποπτεία της
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο με στόχο να ψηφιστεί πριν τις εκλογές

Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των νερών και των σκουπιδιών στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ). Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με στόχο να ψηφιστεί πριν τις εκλογές, ώστε εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 να λειτουργήσει η νέα υπερ-Αρχή.
Ειδικότερα, στη ΡΑΑΕΥ μεταφέρονται εκτός από τον έλεγχο και τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και η εποπτεία της παροχή υπηρεσιών ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.


Ως προς τη δομή της θα απαρτίζεται από 13 μέλη, μαζί με τον πρόεδρο και τους τρεις αντιπροέδρους οι οποίοι θα αναλάβουν και τους τρεις ξεχωριστούς κλάδους της Αρχής. Τα μέλη θα επιλέγονται από τους συναρμόδιους υπουργούς Ενέργειας, Εσωτερικών και Υποδομών, έπειτα από προκήρυξη. Στη συνέχεια θα προτείνονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων για διορισμό. Η θητεία τους θα είναι πενταετής και θα μπορούν να υπηρετήσουν το πολύ για δύο θητείες. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους τα μέλη της ΡΑΑΕΥ δεν θα ανακαλούνται.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης