Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Προχωρεί σε αναθεώρηση της έκτακτης εισφοράς των 10 ευρώ/μεγαβατώρα

ΥΠΕΝ: Προχωρεί σε αναθεώρηση της έκτακτης εισφοράς των 10 ευρώ/μεγαβατώρα
Η έκτακτη εισφορά δεν θα μηδενιστεί αλλά θα αποτελεί ποσοστό επί της τιμής του φυσικού αερίου ακολουθώντας μια κλιμάκωση που μένει να προσδιοριστεί
Στην αναθεώρηση της έκτακτης εισφοράς 10 ευρώ/μεγαβατώρα που επιβλήθηκε με νόμο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στις αρχές Νοεμβρίου προχωράει το ΥΠΕΝ.
Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας φέρεται να έχει αναγνωρίσει τις σοβαρές επιπτώσεις που γνωστοποίησε με επιστολή του προ ημερών ο ΕΣΑΗ, με σημαντικότερη την περιορισμένη λειτουργία των εγχώριων μονάδων προς όφελος των εισαγωγών και να προχωράει σε διόρθωση.
Η έκτακτη εισφορά δεν θα μηδενιστεί αλλά θα αποτελεί ποσοστό επί της τιμής του φυσικού αερίου ακολουθώντας μια κλιμάκωση που μένει να προσδιοριστεί, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα των εγχώριων μονάδων φυσικού αερίου. Η διόρθωση σε ποσοστιαία βάση έχει λογική αφού το απόλυτο ποσό των 10 ευρώ/μεγαβατώρα όταν η τιμή του φυσικού αερίου κινείται στα 200 ευρώ αντιστοιχεί στο 5%, ενώ όταν η τιμή του αερίου μειώνεται το ποσοστό αυξάνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης