Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην Αθηνα η Chevron - Επαφές με την Helleniq Energy για τους υδρογονάνθρακες

Στην Αθηνα η Chevron - Επαφές με την Helleniq Energy για τους υδρογονάνθρακες
Η εταιρία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Helleniq Energy για πιθανή συμμετοχή στα μπλοκ του Ιονίου και το Μπλοκ «10» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο
Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες στελέχη της Chevron, της δεύτερης μετά την ExxonMobil αμερικανικής πολυεθνικής που ενδιαφέρεται για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες. Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη στην Αθήνα στελεχών της Chevron από τον περασμένο Οκτώβριο, που εξαγόρασε τα διασδιάστατα σεισμικά δεδομένα στη λεκάνη του Ιουνίου και της Κρήτης που είχε συλλέξει το 2012 το ερευνητικό σκάφος της PGS για λογαριασμό της ΕΔΕΥΕΠ.
Η εταιρία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Helleniq Energy για πιθανή συμμετοχή στα μπλοκ του Ιονίου και το Μπλοκ «10» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Oι συζητήσεις με την ελληνική εταιρία συνεχίστηκαν και χθες με το τεχνικό κλιμάκιο της Chevron που βρίσκεται στην Αθήνα. Αν και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιριών έχουν περάσει σε πιο ώριμο στάδιο δεν αναμένεται σύντομα κάποια σημαντική απόφαση. Σε αυτή τη φάση το σημαντικότερο ίσως είναι ότι παραμένει ζωντανό και ενισχυμένο, σύμφωνα με κάποιες εταιρίες, το ενδιαφέρον και δεύτερης μεγάλης πολυεθνικής για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Chevron έχει τοποθετηθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από το 2020 με την εξαγορά της Noble Energy, που ανακάλυψε τα πρώτα κοιτάσματα στο Ισραήλ και την Κύπρο. Οι πρόσφατες ανακαλύψεις δύο νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου «Κρόνος 1» και «Zeus 1» κρατάνε ζεστό το ενδιαφέρον της της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης