Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,35% για το brent, στα 84,20 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 1,35% για το brent, στα 84,20 δολάρια το βαρέλι
Tο αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε 1,01 δολ. ή 1,3%, στα 78,85 δολ. με περιορισμένες συναλλαγές, λογω της επίσημης αργίας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλά επίπεδά τους τα οποία άγγιξαν τον Ιανουάριο 2023, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID στην Κίνα δημιούργησε ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.
Το συμβόλαιο του Brent υποχώρησε 1,08 δολάρια, ή 1,3%, στα 84,20 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε 1,01 δολ. ή 1,3%, στα 78,85 δολ. με περιορισμένες συναλλαγές, λογω της επίσημης αργίας των ΗΠΑ.
Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν περισσότερο από 8% την περασμένη εβδομάδα και είχαν τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Οκτώβριο, λόγω του ότι η Κίνα από τις 8 Ιανουαρίου άνοιξε ξανά εντελώς τα σύνορά της.
Οι εισαγωγές αργού της Κίνας κατέγραψαν αύξηση 4% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση και η επαναφορά των ταξιδιών για τις διακοπές του σεληνιακού νέου έτους στο τέλος της εβδομάδας αύξησε τις προοπτικές για τη ζήτηση για καύσιμα μεταφορών.
«Η αφήγηση ότι η κινεζική ανάπτυξη πρόκειται να προσθέσει στη ζήτηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο εδώ.
Θα μπορούσε να επιστρέψει η ζήτηση έως και ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα», δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικής για την αγορά εμπορευμάτων στην TD Securities.
Τα επίπεδα κίνησης στην Κίνα ανακάμπτουν από τα χαμηλά μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19, με αποτέλεσμα την ισχυρότερη ζήτηση για αργό και πετρελαϊκά προϊόντα, ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ.
Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail al-Mazrouei, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αγορές πετρελαίου είναι ισορροπημένες.
«Το brent μπορεί τώρα να σταθεροποιηθεί στο εύρος των 85-90 δολαρίων, με το WTI να είναι λίγο χαμηλότερο γύρω στα 80-85 δολάρια», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης