Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη άνω του 1% στο πετρέλαιο - Στα 84 δολ. το Brent

Κέρδη άνω του 1% στο πετρέλαιο - Στα 84 δολ. το Brent
Κέρδη στο πετρέλαιο
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα 12/1 οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε ανάκαμψη της ζήτησης από πλευράς Κίνας.
«Η Κίνα θα μπορούσε να ανακάμψει ισχυρά, ειδικά εάν υπάρξει υποστήριξη με νομισματικά και δημοσιονομικά κίνητρα. Οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να ανακαλύψουν ότι έχουν περιθώριο να μειώσουν τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός μειωθεί σημαντικά και οι οικονομίες βρίσκονται σε ύφεση», εκτιμά ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.
Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για το West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με άνοδο 1,3% στα 78,39 δολάρια το βαρέλι -στο New York Mercantile Exchange.
Σε ό,τι αφορά στο Brent Φεβρουαρίου, έκλεισε με άνοδο 1,7%, στα 84 δολάρια το βαρέλι -στο Λονδίνο.
Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο «μαύρος χρυσός» απώλεσε το 7% της αξίας του.

Goldman Sachs: Έρχεται άλμα 35% στο πετρέλαιο, εάν...

Οι τιμές των εμπορευμάτων - και ιδιαίτερα του αργού πετρελαίου - θα εξαρτηθούν από την επαναλειτουργία της Κίνας μετά τους εορτασμούς του Σεληνιακού Νέου Έτους αργότερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
"Ποιο είναι το καλύτερο παιχνίδι επαναλειτουργίας; Είναι το πετρέλαιο", δήλωσε ο Jeff Currie, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της τράπεζας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.
"Τι βρίσκεται σε αδράνεια; Τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα αυτοκίνητα.
Αν τα ενεργοποιήσετε όλα αυτά ξανά, αυτό θα είναι μια μεγάλη έκρηξη στη ζήτηση πετρελαίου".
Ένα βαρέλι πετρελαίου τύπου Brent θα μπορούσε να φτάσει τα 110 δολάρια μέχρι το τρίτο τρίμηνο, εάν η Κίνα και άλλες ασιατικές οικονομίες επαναλειτουργήσουν πλήρως από τους περιορισμούς του κορωνοϊού, δήλωσε ο Currie, από τα 82 δολάρια σήμερα, δηλαδή μια άνοδος της τάξεως του 35%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης