Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο 72% των εισαγωγών αερίου το μερίδιο του LNG τον Δεκέμβριο - Που πήγαν οι μεγάλες ποσσότητες

tags :
Στο 72% των εισαγωγών αερίου το μερίδιο του LNG τον Δεκέμβριο - Που πήγαν οι μεγάλες ποσσότητες
Το φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή αυξήθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση, ενώ η συνεισφορά των ΑΠΕ μειώθηκε κατά 8%
Το LNG κυριάρχησε για έναν ακόμη μήνα στο μίγμα φυσικού αερίου που εισήχθη στη χώρα τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα. Έτσι ενώ οι εισαγωγές φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 17%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021 το υγροποιημένο αέριο κάλυψε στο 72% του συνόλου, ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα των τελευταίων ετών και αναδεικνύει το ρόλο του καυσίμου στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, ειδικά εν όψει της απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο.


Εξάλλου παρά το γεγονός ότι ήταν μειωμένες σε δωδεκάμηνη βάση, οι ποσότητες αερίου που εισήχθησαν τον Δεκέμβριο ήταν αυξημένες κατά 15% σε μηναία βάση, φθάνοντας στις 5,5 TWh.
Στην αύξηση αυτή σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε η άνοδος του μεριδίου του φυσικού αερίου στο μίγμα καυσίμου ηλεκτροπαραγωγής- καθώς η παραγωγή ηλεκτρισμού είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής αερίου στη χώρα.
Συγκεκριμένα το φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή αυξήθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση, ενώ η συνεισφορά των ΑΠΕ μειώθηκε κατά 8%. Έτσι το μερίδιο του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή τον Δεκέμβριο ήταν στο 43%, από 42% τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ το μερίδιο των ΑΠΕ 26% από 34% τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης