Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Άλμα» 3,2% για το brent, στα 82,76 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Άλμα» 3,2% για το brent, στα 82,76 δολάρια το βαρέλι
Tο αμερικανικό αργό τύπου WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 3,1% και έκλεισε στα 77,41 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της ενίσχυσης της αισιοδοξίας για τη βελτίωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως κινήθηκαν ανοδικά, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - που ανακοινώνονται αύριο 12/2/23 - και τα εταιρικά κέρδη θα δείξουν την εικόνα μιας ανθεκτικής οικονομίας, οδηγώντας την Fed να επιβραδύνει την αύξηση των επιτοκίων της.
Σε περίπτωση που η μέτρηση του πληθωρισμού είναι ξανά καλύτερη από τις προσδοκίες, το δολάριο αναμένεται να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, εκτιμούν οι αναλυτές, και κατά συνέπεια να ενισχυθεί η ζήτηση του πετρελαίου καθώς θα καταστεί φθηνότερο αγοραστές που έχουν άλλα νομίσματα.
Μεγάλο μέρος της αισιοδοξίας της αγοράς προέρχεται βεβαίως από το γεγονός ότι ο κορυφαίος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, η Κίνα, άνοιξε ξανά την οικονομία της μετά το τέλος των αυστηρών περιορισμών για τον COVID-19.
«Η Κίνα θα μπορούσε να ανακάμψει ισχυρά, ειδικά εάν υπάρξει υποστήριξη με νομισματικά και δημοσιονομικά κίνητρα. Οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να ανακαλύψουν ότι έχουν περιθώριο να μειώσουν τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός μειωθεί σημαντικά και οι οικονομίες βρίσκονται σε ύφεση», εκτιμά ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Μαρτίου του brent ενισχύθηκε κατά 3,2% ή 2,57 δολάρια, κλείνοντας στα 82,76 δολάρια το βαρέλι.
Παρομοίως το αμερικανικό αργό τύπου WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 3,1% ή 2,29 δολαρίων και έκλεισε στα 77,41 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης