Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,4% για το brent, στα 79,65 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,4% για το brent, στα 79,65 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 74,63 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε ενίσχυση της ζήτησης στην Κίνα καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς κατά της COVID-19, ανοίγοντας περαιτέρω τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. 
Η άρση των περιορισμών στην Κίνα τροφοδοτεί ελπίδες για αύξηση της ζήτησης στο μέλλον καθώς η ασιατική χώρα αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα παγκοσμίως. Το Πεκίνο αποφάσισε να ξανανοίξει τα σύνορα στους ξένους ταξιδιώτες, συνεχίζοντας την άρση των αυστηρών περιορισμών που επέβαλε τα τελευταία τρία χρόνια στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής.
Τα σημερινά κέρδη ακολουθούν την κατρακύλα των τιμών που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, 2-6/1/23 με το Brent και το αμερικάνικο WTI να χάνουν πάνω από 8% στο κλίμα ανησυχίας που είχε διαμορφωθεί για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης και ενώ ο ζεστός καιρός στο βόρειο ημισφαίριο θεωρήθηκε ότι θα μειώσει τη ζήτηση.
Στο πλαίσιο αυτό, το brent Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,08 δολ. ή 1,4% στα 79,65 δολ. το βαρέλι. 
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 86 cents ή 1,2% και σκαρφάλωσε στα 74,63 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης