Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Με βαριές απώλειες 5,2% έκλεισε το brent, στα 77,84 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Με βαριές απώλειες 5,2% έκλεισε το brent, στα 77,84 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 5,3%, κι έκλεισε στα 72,84 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Σε χαμηλό τριών εβδομάδων κατρακύλησαν οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της ισχυρής ανησυχίας για την έκρηξη των μολύνσεων covid 19 στην Κίνα που απειλεί τις οικονομικές προοπτικές της ασιατικής υπερδύναμης και την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.
Πτωτική πίεση στην τιμή άσκησε συν τοις άλλοις η αύξηση που κατέγραψε η παραγωγή πετρελαίου από τον OPEC τον Δεκέμβριο καθώς ενισχύθηκε από την ανάκαμψη της προσφοράς στη Νιγηρία. 
Παρά το γεγονός ότι τα κράτη μέλη του OPEC και οι χώρες του OPEC+ είχαν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή, τα στοιχεία έδειξαν ότι αντλήθηκαν 29 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο, αυξημένα κατά 120 χιλιάδες βαρέλια ανά ημέρα σε σχέση με τον Νοέμβριο, λόγω της ανάκαμψης της νιγηριανής παραγωγής.
Η παραγωγή εξακολουθεί να ξεπερνά τα στοχευμένα μεγέθη, καθώς πολλοί παραγωγοί - ιδίως η Νιγηρία και η Αγκόλα - δεν έχουν την ικανότητα να αντλήσουν στα συμφωνηθέντα επίπεδα.
Τέλος, τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας που θα ανακοινωθούν αύριο 5/1/23, αναμένεται να δείξουν ενίσχυση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού σε εβδομαδιαία βάση, με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights να βλέπουν αύξηση κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια.
Στο πλαίσιο αυτό, το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 4,09 δολάρια ή 5,3%, κι έκλεισε στα 72,84 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το χαμηλότερο του επίπεδο από τις 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Ανάλογα και το brent παραδόσεως Μαρτίου έχασε 4,26 δολάρια ή 5,2% στα 77,84 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας χαμηλό τριών και πλέον εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης