Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φυσικό αέριο: Ο αίθριος καιρός και η αιολική ενέργεια στέλνουν την τιμή κάτω από τα 70 ευρώ - Το TTF στα 65 ευρώ με πτώση 10%

Φυσικό αέριο: Ο αίθριος καιρός και η αιολική ενέργεια στέλνουν την τιμή κάτω από τα 70 ευρώ - Το TTF στα 65 ευρώ με πτώση 10%
Πτώση 10% στο φυσικό αέριο…
Παρατεταμένη πτώση παρουσιάζουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς ο ζεστός καιρός περιορίζει τη ζήτηση και μειώνει την πίεση στους πολιτικούς και τους κεντρικούς τραπεζίτες…
Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχωρούσαν έως και 10% ή 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα - στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Ήπιες συνθήκες επικρατούν στη Γηραιά Ήπειρο, με μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο νωρίτερα να καταγράφουν υψηλές θερμοκρασίες.
Επίσης, η κεντρική και νότια Ευρώπη προβλέπεται να παραμείνουν ασυνήθιστα ζεστές.
Εύλογα, η θερμή κλιματική περίοδος μείωσε την ανάγκη για θέρμανση και τις ανησυχίες σχετικά με την υπερβολικά γρήγορη εξάντληση των αποθεμάτων αερίου.
Οι τιμές έχουν πέσει σχεδόν στο μισό έναντι του μέσου όρου για το 2022, δίνοντας περιθώριο κινήσεων στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους καταναλωτές που ταλαιπωρήθηκαν με την αύξηση των λογαριασμών το περασμένο έτος, καθώς στις κεντρικές τράπεζες, που αναγκάστηκαν να αυξήσουν τα επιτόκια για να καταπνίξουν τον πληθωρισμό.
sf.JPG
Εφόσον οι προβλέψεις δεν δείχνουν χειμερινό καιρό, «περαιτέρω απώλειες εμφανίζονται πιθανές», ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της εμπορικής εταιρείας Energi Danmark A/S.
Πέρα από τα παραπάνω, η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει επίσης μειωθεί χάρη στην ισχυρή παραγωγή αιολικής ενέργειας τις τελευταίες ημέρες.
Η γερμανική αιολική παραγωγή πλησιάζει σε επίπεδα ρεκόρ, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ταυτόχρονα, οι άφθονες προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου -με το πρώτο πλήρες φορτίο να φτάνει στο νέο τερματικό σταθμό εισαγωγών της Γερμανίας στο Wilhelmshaven- έχουν επίσης βοηθήσει στον έλεγχο των τιμών.
Παρ’ όλα αυτά, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να παροτρύνουν τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εξοικονομούν ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης