Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φυσικό αέριο: Σε... προπολεμικά επίπεδα - Στα 74 ευρώ υποχωρεί το ολλανδικό TTF

Φυσικό αέριο: Σε... προπολεμικά επίπεδα - Στα 74 ευρώ υποχωρεί το ολλανδικό TTF
Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησεσήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία
Περί τις πέντε φορές φθηνότερο από τον Αύγουστο: η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, συνεχίζοντας την καθοδική της πορεία, χάρη και στον σχετικά θερμό χειμώνα που επιτρέπει την εξοικονόμηση των αποθεμάτων.
Τα συμβόλαια αναφοράς για την Ευρώπη, το TTF στην ολλανδική αγορά υποχώρησε κατά 4,67% στα 72,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) για τις παραδόσεις Φεβρουαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Φεβρουαρίου.
Αυτή την ώρα διαμορφώνεται στα 74,34 ευρώ.
Η τιμή του φυσικού αερίου για τις παραδόσεις του Φεβρουαρίου μειώθηκε κατά 50% σε διάστημα ενός μήνα και απέχει σημαντικά από τα υψηλά του καλοκαιριού, όταν τον Αύγουστο είχε φθάσει στα 343 ανά MWh
Οι τιμές του φυσικού αερίου άρχισαν να αυξάνονται το φθινόπωρο 2021, με την έναρξη της περικοπής των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και στην συνέχεια μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Έκτοτε, οι αγωγοί φυσικού αερίου που συνδέουν την Ρωσία με την Ευρώπη έχει σχεδόν κλείσει.
Ο όγκος των σημερινών συναλλαγών ήταν περιορισμένος, καθώς η βασική αγορά πρώτων υλών, η αγορά του Λονδίνου, είναι κλειστή.
Η πτωτική τάση των τιμών οφείλεται «στα σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου που έχουν συγκροτηθεί και στην σχετικά χαμηλή ζήτηση, λόγων των ευνοϊκών μετεωρολογικών συνθηκών», εξηγεί ο Σεμπάστιαν Πάρις Χόρβιτς της La Banque Postale Asset Management.
«Είναι καλή είδηση για τις ευρωπαϊκές χώρες και για τις οικονομίες της περιοχής», τόνισε.

ttf_4.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης