Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γιατί η Ελλάδα βγαίνει ενισχυμένη από την ενεργειακή κρίση - Ενισχύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον

Γιατί η Ελλάδα βγαίνει ενισχυμένη από την ενεργειακή κρίση - Ενισχύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον
Η ελληνική οικονομία μετατρέπεται σε ενεργειακή - Ανοδικά οι κεφαλαιοποιήσεις των πρωταγωνιστών
H είσοδος του 2023 αναμένεται να οδηγήσει σε ξεκαθάρισμα μια σειρά από ζητήματα, που αποτελούν και την τις εστίες των αναταράξεων για την πορεία των οικονομιών και της ενεργειακής ζήτησης.
Η πορεία του πληθωρισμού, των βασικών βιομηχανικών commodities αλλά και της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι τρεις βασικοί παράγοντες, την ώρα που ο γεωπολιτικός παράγοντας είναι καθοριστικός για την διαμόρφωση των ισορροπιών στη ΝΑ Μεσόγειο. Η θέση της χώρας έχει εξελιχθεί ικανοποιητικά και μετασχηματίζεται σταθερά σε ενεργειακό hub.

Τόσο οι επενδύσεις σε FSRU, Αλεξανδρούπολη και Dioriga Gas, όσο και οι προσβάσεις σε ποσότητες εισαγωγής φυσικού αερίου από τις Mytilineos και ΔΕΠΑ έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις με την παράλληλη ολοκλήρωση του IGB για την ανάπτυξη των σχεδιασμών που θα δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ροές του αερίου. Στην ίδια κατεύθυνση οι διασυνδέσεις του ΑΔΜΗΕ αλλά και το καλώδιο με την Αίγυπτο θα συμπλήρώσουν το παζλ για να πρωταγωνιστήσει η χώρα στην ενεργειακή οικονομία. Στους σχεδιασμούς αυτούς έχει μπει και η Κύπρος με την δημιουργία του Euroasia αλλά και τις διασυνδέσεις με Ισραήλ μέσω αγωγού, σύμφωνα με το σχέδιο της Energean καθώς και της Αιγύπτου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης