Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αγώνας δρόμου για την ανάπτυξη της αποθήκευσης υδρογόνου

Αγώνας δρόμου για την ανάπτυξη της αποθήκευσης υδρογόνου
Σε εξέλιξη έργα αποθήκευσης υδρογόνου σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ καθώς αναζητούν απεγνωσμένα εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο
Σε όλο τον κόσμο, οι ενεργειακές εταιρείες και οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να αναπτύξουν την ικανότητα αποθήκευσης υδρογόνου σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την ενεργειακή τους ασφάλεια και να μειώσουν την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο σύμφωνα με το Oil Price. Καθώς οι επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου αυξάνονται, πολλές παγκόσμιες δυνάμεις αναπτύσσουν καλύτερες λύσεις αποθήκευσης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του υδρογόνου για πολλές χρήσεις. Η ενίσχυση της ικανότητας αποθήκευσης θα επιτρέψει στις χώρες να παράγουν και να αποθηκεύουν υδρογόνο για χρήση με τον ίδιο τρόπο όπως το φυσικό αέριο.

Ως μέρος της Εθνικής Στρατηγικής και Οδικού Χάρτη για το Καθαρό Υδρογόνο, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DoE) συζητά τη δυνατότητα αύξησης της αποθήκευσης υδρογόνου. Εξετάζει τις εναλλακτικές προσεγγίσεις για την αποθήκευση υδρογόνου για να αποφασίσει τη βέλτιστη επιλογή για μακροπρόθεσμη λύση. Το υδρογόνο μπορεί να διατηρηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, είτε σε αέρια ή υγρά δοχεία, σε υπόγειους σχηματισμούς ή σε υλικά όπως φορείς υδρογόνου. Ανάλογα με το πώς θα χρησιμοποιηθεί κάθε μία από αυτές τις επιλογές μπορεί να είναι κατάλληλη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης