Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με νέα πτώση έκλεισε το πετρέλαιο, διατηρεί τα 80 δολ. το Brent

Με νέα πτώση έκλεισε το πετρέλαιο, διατηρεί τα 80 δολ. το Brent
Με νέα πτώση έκλεισε το πετρέλαιο
Πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα εξασθένισε τις προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων για τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο.
Ειδικότερα, το αργό τύπου Brent Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 1,20% στα 82,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ μικρότερες ήταν οι πιέσεις στο αμερικανικό αργό WTI, το οποίο έκλεισε με πτώση 0,7%, στα 78,39 δολάρια το βαρέλι.
Για τον μήνα Δεκέμβριο και το σύνολο του έτους μέχρι στιγμής, ο «μαύρος χρυσός» έχει απωλέσει 4% και έχει ενισχυθεί κατά 6%, αντίστοιχα.
Η κλίμακα της τελευταίας επιδημίας και οι αμφιβολίες σχετικά με τα επίσημα στοιχεία ώθησαν ορισμένες χώρες να θεσπίσουν νέους ταξιδιωτικούς κανόνες για τους Κινέζους επισκέπτες, ακόμη και όταν η Κίνα άρχισε να διαλύει το αυστηρότερο στον κόσμο καθεστώς αποκλεισμών και δοκιμών του COVID.
"Η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την κατάσταση με τον ιό στην Κίνα έχει προκαλέσει ορισμένους νέους ταξιδιωτικούς κανόνες από διάφορες χώρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως κάποιο μειωτικό για την προηγούμενη αισιοδοξία", δήλωσε ο Jun Rong Yeap, στρατηγικός αναλυτής στην IG.
"Οδεύοντας προς το 2023, υπάρχουν πιθανότητες οι τιμές του πετρελαίου να ανακάμψουν, αλλά αυτό θα εξακολουθεί να εξαρτάται από τον ρυθμό της επαναλειτουργίας της Κίνας και από το αν οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν τιμολογήσει τους κινδύνους ανάπτυξης ως αντιστάθμισμα στις αυστηρότερες πολιτικές της κεντρικής τράπεζας", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης