Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,5% για το brent, στα 85,21 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,5% για το brent, στα 85,21 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 1,4% στα 80,65 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ρωσίας ότι απαγορεύει την πώληση πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων αργού σε χώρες που συμμετέχουν στην επιβολή πλαφόν στις εξαγωγές ρωσικού αργού.
Το πετρέλαιο  είχε ήδη βρει υποστήριξη στην αισιοδοξία που επικράτησε όταν οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 26/12/22 ότι θα άρουν τις απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες και μετά από μια άγρια ​​χειμερινή καταιγίδα στις ΗΠΑ που οδήγησε σε προσωρινό κλείσιμο πολλά διυλιστήρια του Τέξας.
Σήμερα 27/12/22, εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε την απαγόρευση της πώλησης πετρελαίου σε χώρες που επιβάλουν πλαφόν τιμής.
Η πολυαναμενόμενη αυτή κίνηση της Μόσχας έρχεται αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα τις δια θαλάσσης εισαγωγές αργού από τη Ρωσία και καθώς η ΕΕ και η G7 επέβαλαν ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού αργού εμποδίζοντας τις εταιρείες να ασφαλίζουν, να χρηματοδοτούν ή να στέλνουν πετρέλαιο με τιμή άνω των 60 δολαρίων ανά βαρέλι.
Στο πλαίσιο αυτό το πετρέλαιο τύπου brent έκλεισε με κέρδη 1,5%, στα 85,21 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 1,4% στα 80,65 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης