Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Η πυρηνική ενέργεια έσωσε το δίκτυο από την κατάρρευση - Αναξιόπιστες οι ΑΠΕ

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Η πυρηνική ενέργεια έσωσε το δίκτυο από την κατάρρευση - Αναξιόπιστες οι ΑΠΕ
Το χριστουγεννιάτικο χάος στο αμερικανικό δίκτυο και οι διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να φέρουν στο προσκήνιο τα μεταφερόμενα πυρηνικά εργοστάσια
Το πολικό ψύχος που έπληξε τα Χριστούγεννα το ανατολικό μισό των ΗΠΑ εξέθεσε την ευπάθεια των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση θέρμανσης εκτόξευσε τα συνολικά φορτία αιχμής σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ σε πολλές περιοχές, ενώ οι προμήθειες ήταν περιορισμένες.
Οι φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είπαν σε δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς να εξοικονομήσουν ενέργεια.
Η παραμονή των Χριστουγέννων ήταν ένα χάος για πολλούς πελάτες στις νοτιοανατολικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Καρολίνας και του Τενεσί, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας εφάρμοσαν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.

Ορυκτά καύσιμα και πυρηνική ενέργεια έσωσαν το δίκτυο

Το μείγμα παραγωγής ορυκτών καυσίμων και πυρηνικής ενέργειας στις ανατολικές ΗΠΑ έσωσε τα δίκτυα από την κατάρρευση.
Οι αναξιόπιστες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, αποτελούσαν μόνο ένα μικρό κλάσμα του μείγματος ενέργειας. 
Αυτό που είναι ηλίθιο είναι η καμπάνια αποανθρακοποίησης για τον παροπλισμό πυρηνικών και ορυκτών καυσίμων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σημειώνει χαρακτηριστικά το zerohedge.
«Το χάος του δικτύου αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια κλήση αφύπνισης.
Η Αμερική έχει ένα σοβαρό πρόβλημα δικτύου που προκλήθηκε από το "πράσινο" κίνημα.
Ευχαριστούμε τους κινδυνολόγους του κλίματος, τις εταιρείες που ξύπνησαν και τους προοδευτικούς πολιτικούς που εισήγαγαν τις λεγόμενες πράσινες μεταρρυθμίσεις που έχουν μετατρέψει τα κάποτε σταθερά δίκτυα σε μια τριτοκοσμική χώρα επιρρεπή σε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος κάθε φορά που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν», τονίζεται.

Μεταφερόμενοι πυρηνικοί αντιδραστήρες

«Οι αναγνώστες έχουν ενημερωθεί επαρκώς για την άποψή μας ότι οι προηγμένοι πυρηνικοί αντιδραστήρες θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην απαλλαγή της ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ από τον άνθρακα, παρέχοντας ενέργεια χωρίς άνθρακα, και είναι μια πολύ καλύτερη μορφή από τα ηλιακά και αιολικά assets.
Ίσως οι προοδευτικά σκεπτόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να βάλουν μυαλό και να στραφούν στους πυρηνικούς αντιδραστήρες επόμενης γενιάς για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ένας τέτοιος σχεδιασμός αφορά έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στη θάλασσα, ο οποίος είναι μεταφερόμενος και μπορεί να συνδεθεί με τα δίκτυα ανά πάσα στιγμή. 
Η Prodigy Clean Energy του Καναδά και η αμερικανική NuScale κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα σχέδιο για τον μεταφερόμενο και θαλάσσιο μικρό αρθρωτό αντιδραστήρα (SMR), ο οποίος "μπορεί να παράγει ασφαλή, προσιτή και αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια σε κλίμακα δικτύου σε οποιαδήποτε παράκτια τοποθεσία παγκοσμίως", με το σχέδιο να χρησιμοποιείται "για δέσμευση με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τις ρυθμιστικές αρχές και τους κατασκευαστές ναυπηγείων.

NUCLEAR.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης