Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Ο νέος τερματικός σταθμός LNG δεν αρκεί για την επαρκή προσφορά φυσικού αερίου – Καλύπτει μόλις το 6% της ζήτησης

Γερμανία: Ο νέος τερματικός σταθμός LNG δεν αρκεί για την επαρκή προσφορά φυσικού αερίου – Καλύπτει μόλις το 6% της ζήτησης
Τι επισημαίνει o Tino Krupalla, συμπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)  ο οποίος ζητεί τον τερματισμό των κυρώσεων στη Ρωσία
O νέος τερματικός σταθμός λήψης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), που άνοιξε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Wilhelmshaven της Γερμανίας, δεν θα βοηθήσει τη Γερμανία να επιλύσει την ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο Tino Krupalla, συμπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Όπως διευκρινίζεται στο κόμμα, σύμφωνα με τα σχέδια του προμηθευτή Uniper, φυσικό αέριο θα ενταχθεί το γερμανικό δίκτυο φυσικού αερίου από το Wilhelmshaven στις 22 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά.
Πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Hoegh Esperanza στην άγκυρα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του τερματικού σταθμού LNG στο Wilhelmshaven, Γερμανία

Οχι στις κυρώσεις

«Τα μέλη της κυβέρνησης Scholz , Habeck και Lindner θα επαινέσουν τους εαυτούς τους που δημιούργησαν τον τερματικό σταθμό σε χρόνο ρεκόρ.
Αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης.
Πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου ετησίως καλύπτουν μόνο το 6% του φυσικού αερίου της Γερμανίας
Δεν είναι απολύτως σαφές πού και με ποια βοήθεια τα ειδικά πλοία θα παραδώσουν το απαραίτητο αέριο στο Wilhelmshaven στο μέλλον», ανέφερε ο Krupalla σε ανακοίνωση του κόμματος.
«Το γεγονός λοιπόν παραμένει: η κυβέρνηση πρέπει να βγει από τις κυρώσεις της Ρωσίας και να διασφαλίσει τη δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream», κατέληξε ο συμπρόεδρος του AfD.
Αντιπροσωπεία της γερμανικής κυβέρνησης, συμμετείχε στην τελετή έναρξης του πρώτου τερματικού σταθμού LNG της Γερμανίας το Σάββατο.
Όπως διευκρίνισε το γραφείο της καγκελαρίου, το πλοίο Höegh Esperanza έχει ήδη δέσει στο Wilmelgshaven, φορτώθηκε στην Ισπανία με υγροποιημένο αέριο από τη Νιγηρία .
Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτός ο όγκος φυσικού αερίου επαρκεί για 50.000 νοικοκυριά για ένα χρόνο.
Οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι η Γερμανία σχεδιάζει επί του παρόντος να κατασκευάσει συνολικά πέντε πλωτούς τερματικούς σταθμούς LNG κρατικής ιδιοκτησίας.
Όπως σημείωσε ο καγκελάριος Scholz, θα επιτρέψουν στη Γερμανία να ανεξαρτητοποιηθεί από τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
 Energy crisis: five questions that must be answered in 2023

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης