Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Άλμα» 3,5% για το brent, στα 80,68 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Άλμα» 3,5% για το brent, στα 80,68 δολάρια το βαρέλι
Tο συμβόλαιο του αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 3% στα 75,39 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με εντυπωσιακή άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν μέσα στη μέρα άσκησαν πιέσεις στο δολάριο και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον αντίκτυπο στην αγορά από το κλείσιμο ενός μεγάλου αγωγού που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά.
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία TC Energy, που εκμεταλλεύεται τον αγωγό μεταφοράς πετρελαίου Keystone, δεν έχει ακόμα παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επαναλειτουργία του αγωγού.
Η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τον αγωγό μετά τον εντοπισμό μιας μεγάλης διαρροής στο Κάνσας την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συγκεκριμένος είναι κομβικής σημασίας για τις ΗΠΑ καθώς μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά σε διάφορους προορισμούς στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο τερματικός σταθμό του Κάσινγκ, στην Οκλαχόμα, όπου αποθηκεύεται το WTI.
Στο πλαίσιο αυτό, το brent Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 2,69 δολ. ή σχεδόν 3,5% και σκαρφάλωσε στο 80,68 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 2,22 δολ. ή 3% και έκλεισε στα 75,39 δολ. το βαρέλι 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υψηλά κέρδη του πετρελαίου έρχονται μετά από μια εβδομάδα βαριών απωλειών για τα δύο συμβόλαια που κατρακύλησαν πάνω από 11% διολισθαίνοντας κοντά σε χαμηλά 12 μηνών, λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης