Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Άλμα» 2,42% για το brent, στα 77,91 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Άλμα» 2,42% για το brent, στα 77,91 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιανουαρίου, κερδίζει 3% στα 73,17 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, αντλώντας στήριξη από τις ανησυχίες για την προσφορά μετά το κλείσιμο του αγωγού Keystone στις ΗΠΑ που αφαίρεσε 600.000 βαρέλια την ημέρα από την αγορά. 
Την προηγούμενη εβδομάδα μια διαρροή στον αγωγό στο Κάνσας οδήγησε να χαθούν πάνω από 14.000 βαρέλια πετρελαίου, στη μεγαλύτερη διαρροή που είχε σημειωθεί στις ΗΠΑ κατά την τελευταία  δεκαετία.
Η TC Energy έκλεισε τον αγωγό μετά τον εντοπισμό της διαρροής και ενημέρωσε τις αρχές ότι δεν έχει ακόμα εντοπίσει τους λόγους που οδήγησαν στη διαρροή και συνεχίζει τις εργασίες στο σημείο, με τους αναλυτές να προειδοποιούν πλέον ότι ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί για να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία και πάλι ο αγωγός. 
Το ενδεχόμενο ο αγωγός Keystone της TC Energy Corp που συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ να παραμείνει κλειστός για παρατεταμένο χρονικό διάστημα οδήγησε σε ράλι τις τιμές του πετρελαίου. 
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του brent, παράδοσης Φεβρουαρίου, κερδίζει 2,42% ή 1,82 δολάρια στα 77,91 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παράδοσης Ιανουαρίου, κερδίζει 3% στα 73,17 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης