Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Παράλογη η επιθυμία της ΕΕ να εξαρτηθεί από το αέριο των ΗΠΑ και να χάνει κάθε μέρα δισεκατομμύρια ευρώ

Ρωσία: Παράλογη η επιθυμία της ΕΕ να εξαρτηθεί από το αέριο των ΗΠΑ και να χάνει κάθε μέρα δισεκατομμύρια ευρώ
«Έχουν αλλάξει την εξάρτηση από τη Ρωσία σε εξάρτηση από το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή κριτική στην ΕΕ για την ενεργειακή της πολιτική άσκησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Χαρακτήρισε παράλογη και φρενήρη την ευρωπαϊκή επιθυμία να σταματήσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, σύμφωνα με το Reuters.
«Έχουν αλλάξει την εξάρτηση από τη Ρωσία σε εξάρτηση από το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο», δήλωσε ο Peskov στην κρατική τηλεόραση, επικαλούμενος το RIA, σημειώνοντας ότι η εξάρτηση είναι η ίδια, απλώς με «πολύ λιγότερη αμοιβαιότητα.
Και τώρα οι Ευρωπαίοι χάνουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα και η Ουάσιγκτον κερδίζει ήδη αυτά τα δισεκατομμύρια δολάρια, είπε χαρακτηριστικά ο Peskov.

Δοκιμάζονται τα ενεργειακά αποθέματα της ΕΕ

Την ίδια ώρα οι προκλήσεις τώρα αρχίζουν, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Η μεγαλύτερη ζήτηση θέρμανσης και η έλλειψη προσφοράς από τα αιολικά πάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και των Σκανδιναβικών αιολικών πάρκων θα δοκιμάσουν τα δίκτυα, όπως οι γαλλικοί και σουηδικοί πυρηνικοί στόλοι δυσκολεύονται.
Και παρόλο που η κυβέρνηση της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, αναμένει να έχει αρκετή ενέργεια τους ψυχρότερους μήνες, η ρυθμιστική αρχή δικτύου της χώρας BNetzA την Παρασκευή 9/12 προέτρεψε τα σπίτια και τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη θέρμανση για εξοικονόμηση καυσίμων.

Crash test η αύξηση ζήτησης για θέρμανση

«Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αύξηση της ζήτησης θέρμανσης για την αντιμετώπιση των ψυχρότερων συνθηκών που είναι πιθανό να επιμείνουν το μεγαλύτερο μέρος του μήνα», δήλωσε η Alexandra Sherred, συνεργάτης μετεωρολόγος στο The Weather Co.
Ένας θόλος υψηλών πίεσεων πάνω από τη Γροιλανδία προκαλεί τα χαμηλά βαρομετρικά να κινούνται προς τα ανατολικά κοντά και πάνω από τους Σκανδιναβούς, δήλωσε ο μετεωρολόγος της Marex, Alexandre Fierro.
Αν και θα είναι πιο ζεστά στη Μεσόγειο, η βόρεια Ευρώπη θα αισθανθεί το πολικό ψύχος μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης