Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αδαμίδης (Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ): Ακριβότερο ρεύμα από τον Ιανουάριο 2023 θα πληρώνουν όσοι έχουν τριφασική παροχή

Αδαμίδης (Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ): Ακριβότερο ρεύμα από τον Ιανουάριο 2023 θα πληρώνουν όσοι έχουν τριφασική παροχή
Τριφασική παροχή έχουν όσοι λειτουργούν πολλές ηλεκτρικές συσκευές και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, αυτοί θα δουν σημαντική αύξηση στις χρεώσεις, ενώ όσοι διαθέτουν μονοφασική παροχή, θα καταβάλλουν τις μισές χρεώσεις δικτύου
Επιβάρυνση στους λογαριασμούς τους από το νέο χρόνο θα έχουν όσοι καταναλωτές έχουν τριφασική παροχή ρεύματος.
O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για τους αποκαλούμενους «ενεργειακούς τουρίστες» αλλά και για το θέμα της τριφασικής παροχής.
Αναφερόμενους σε όσους μεταφέρονται από τον έναν πάροχο στον άλλον σχολίασε τις οφειλές, που μπορεί να αφήνουν οι καταναλωτές.
Με βάση την νέα πρόταση, η οποία έχει πέσει στο τραπέζι, όταν καταγράφονται τέτοια περιστατικά σε εύλογο διάστημα ο πάροχος θα ενημερώνει τον ΔΕΔΔΗΕ για την οφειλή και θα προχωρούν οι διαδικασίες διακοπής.
Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη οι ανεξόφλητες οφειλές διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται.
Καταλήγοντας πάντως αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα που θα προκύψει με το νέο έτος.
«Από 1η Γενάρη έχουμε νέο χαράτσι σε όσους παρόχους έχουν τριφασική παροχή. Θα πληρώνουν για την ίδια κατανάλωση περισσότερο από όσους έχουν μονοφασική. Έχει να κάνει μόνο με μια υποανάκτηση εσόδων από τον διαχειριστή, από τον ΔΕΔΔΗΕ» σχολίασε.
Τριφασική παροχή έχουν όσοι λειτουργούν πολλές ηλεκτρικές συσκευές και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, αυτοί θα δουν σημαντική αύξηση στις χρεώσεις, ενώ όσοι διαθέτουν μονοφασική παροχή, θα καταβάλλουν τις μισές χρεώσεις δικτύου. Πολλοί επαγγελματίες, πέραν των υπέρμετρων αυξήσεων φέτος στους λογαριασμούς ενέργειας, έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλη μια επιβάρυνση, διότι αδυνατούν να μετατρέψουν την παροχή τους σε μονοφασική, αφού δεν θα είναι λειτουργική για την επιχείρησή τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης