Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Το μοντέλο διαχωρισμού των μη ρυθμιζομένων δραστηριοτήτων - Μία ή δυο θυγατρικές;

tags :
ΔΕΣΦΑ: Το μοντέλο διαχωρισμού των μη ρυθμιζομένων δραστηριοτήτων - Μία ή δυο θυγατρικές;
Εντός του Δεκεμβρίου ο ΔΕΣΦΑ αναμένεται να καταθέσει στη ΡΑΕ την εισήγησή του για το ρυθμιζόμενο έσοδο της νέας ρυθμιστικής περιόδου 2023-2027
Θέμα χρόνου είναι η αλλαγή της εταιρικής δομής του ΔΕΣΦΑ. Η διοίκηση του Διαχειριστή σε συνέχεια σχετικής κατεύθυνσης που έχει δώσει η ΡΑΕ από πέρυσι έχει επεξεργαστεί σενάρια για τη νέα εταιρική δομή, του που θα εκπληρώνει το στόχο του διαχωρισμού των ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων από τις μη ρυθμιζόμενες. Το θέμα του διαχωρισμού δραστηριοτήτων τέθηκε από τη ΡΑΕ με αφορμή της συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ στο FSRU Αλεξανδρούπολης, ως ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να μην κατευθύνονται τα κέρδη από τρίτες δραστηριότητες στους καταναλωτές μέσω της ελάφρυνσης των τελών χρήσης δικτύου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποκαλούμενες ρυθμιζόμενες δραστηριότητες αφορούν την αναβάθμιση και επέκταση του συστήματος φυσικού αερίου για τις οποίες ο ΔΕΣΦΑ εισπράττει ετήσιο ρυθμιζόμενο έσοδο που εγκρίνεται από τη ΡΑΕ και ανακτάται από τους καταναλωτές μέσω των τελών χρήσης συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης