Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ – Φιάσκο Biden: Έρευνα για «μυστική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία» με στόχο την αύξηση της παραγωγής από τον OPEC+

ΗΠΑ – Φιάσκο Biden: Έρευνα για «μυστική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία»  με στόχο την αύξηση της παραγωγής από τον OPEC+
Τι καταγγέλλουν οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων - Ποιες ακόμη έρευνες ξεκινούν
Σχετικά Άρθρα
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν έρευνα για τις αναφορές στα ΜΜΕ με αντικείμενο τη «μυστική συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου» μεταξύ αξιωματούχων της κυβέρνησης Biden και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς το κόμμα ετοιμάζεται να πάρει τον έλεγχο της πλειοψηφίας το επόμενο έτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg .
Σε επιστολή τους την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι ερευνούν τους ισχυρισμούς σε άρθρο των New York Times τον Οκτώβριο ότι αξιωματούχοι του State Department και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας επεδίωξαν μυστική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την αύξηση της παραγωγής του ΟPEC+ πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
Σε αντίθεση με τις προθέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τον Αύγουστο  ο OPEC+ ανακοίνωσε μείωση της παραγωγή, πρικαλώντας πλήγμα για τον πρόεδρο Joe Biden καθώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν θέλησαν να μην στηρίξουν έναν σημαντικό εταίρο του όπως η Ρωσία.
«Εάν η κυβέρνηση επιχειρεί να συνάψει μυστικές συμφωνίες εις βάρος των Αμερικανών παραγωγών ενέργειας και για κομματικού σκοπούς, αξίζει να το γνωρίζει ο αμερικανικός λαός», δήλωσε ο James Comer, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός της επιτροπής, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken.
Οι εκπρόσωποι του  State Department και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δεν σχολίασαν το περιεχόμενο της επιστολής. .
Η έρευνα είναι μία από τις πολλές που ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρύθμισης, η οποία εξετάζει τις ενεργειακές πολιτικές της κυβέρνησης καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονται να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο.

Δύο ακόμη έρευνες

Η επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι διερευνά τις προσπάθειες της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος να περιορίσει τις εκπομπές μεθανίου από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και έναν κανόνα που επεξεργάζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και απαιτεί από τις εταιρείες να αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Η επιτροπή επανέλαβε επίσης το αίτημά της για την παροχή εγγράφων από το Υπουργείο Ενέργειας σχετικά με την ιστορική απελευθέρωση πετρελαίου 180 εκατομμυρίων βαρελιών της κυβέρνησης από το Strategic Petroleum Reserve (τα λεγόμενα στρατηγικά αποθέματα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης