Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak (Ρωσία): Ο OPEC+ είναι έτοιμος να παρέμβει για να αποκαταστήσει την ισορροπία στην αγορά

Novak (Ρωσία): Ο OPEC+ είναι έτοιμος να παρέμβει για να αποκαταστήσει την ισορροπία στην αγορά
Αμετάβλητη η θέση της Ρωσίας για το ανώτατο όριο τιμών στην αγορά πετρελαίου, δήλωσε ο Alexander Novak
Σχετικά Άρθρα
Ο  OPEC+ τόνισε την ετοιμότητά του να συνεδριάσει ανά πάσα στιγμή και να λάβει μια απόφαση να διορθώσει την κατάσταση στην αγορά, αυτό δεν χρειάζεται τώρα, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
«Τονίσαμε επίσης ότι, εάν χρειαστεί, έχουμε πάντα την ευκαιρία να κάνουμε έκτακτη συνεδρίαση ανά πάσα στιγμή προκειμένου να διορθώσουμε την κατάσταση στην αγορά.
Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό δεν χρειάζεται, επιβεβαιώσαμε τις αποφάσεις που λήφθηκαν δύο μήνες πριν», δήλωσε ο Novak στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia 24.
Επισήμανε επίσης ότι η θέση της Ρωσίας για το ανώτατο όριο των τιμών του πετρελαίου παραμένει αμετάβλητη
«Ακόμη μια φορά συμφωνήσαμε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, την 1η Φεβρουαρίου, η JMMC (Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης), και η υπουργική - τον Ιούνιο του επόμενου έτους», πρόσθεσε
Η Συμμαχία των πετρελαιοπαραγωγικών κρατών  αποφάσισε να διατηρήσει τις τρέχουσες παραμέτρους της συμφωνίας, επιβεβαιώνοντας την απόφασή της τον Οκτώβριο.

Σε καλύτερη κατάσταση η αγορά πετρελαίου

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από δύο μήνες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες, δήλωσε
«Τονίσαμε σήμερα (ότι η αγορά είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από δύο μήνες, αν και σίγουρα καταγράψαμε πολλές αβεβαιότητες σήμερα», υπογράμμισε
Μεταξύ των αβεβαιοτήτων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε τον υψηλό ρυθμό πληθωρισμού σε πολλές χώρες, το υψηλό επίπεδο κρατικού χρέους, τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από πολλές χώρες, καθώς και τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα COVID-19 στην Κίνα .

Οι αποφάσεις

Ο OPEC+ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάιο του 2020 λόγω της πτώσης της ζήτησης πετρελαίου που προκλήθηκε από την πανδημία.
Από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η συμμαχία έχει περάσει στο τελικό στάδιο εξόδου από αυτές τις περικοπές, αλλά από τον Νοέμβριο μείωσε ξανά την παραγωγή - κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από το επίπεδο που ήταν το μέγιστο δυνατό για τον Αύγουστο.
Οι συμμετέχοντες στη συναλλαγή εξήγησαν την απόφασή τους από την αβεβαιότητα των προβλέψεων της παγκόσμιας οικονομίας και, κατά συνέπεια, τις προοπτικές για μείωση της ζήτησης πετρελαίου.
Έτσι, στα τέλη Οκτωβρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟPEC Haytham al-Gais δήλωσε ότι ο OPEC+ προβλέπει πλεόνασμα στην αγορά πετρελαίου το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και στις αρχές του 2023 και ως εκ τούτου αποφάσισε να μειώσει ξανά την παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης